8 DE MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA


El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona per recordar la lluita per aconseguir la igualtat de gènere i els drets de les dones. Aquest dia commemora les reivindicacions per a millorar les condicions laborals i socials de les dones.



MARIE CURIE


Data de naixement: 7 de novembre de 1867

Data de defunció: 4 de juliol de 1934

Marie Curie va ser una científica pionera en el camp de la radiactivitat. Va ser la primera persona a rebre dos Premis Nobel en diferents camps científics (Física i Química). La seva dedicació i treball en la ciència han estat inspiradors per a moltes dones en aquest camp.







FLORENCE NIGHTINGALE


Data de naixement: 12 de maig de 1820

Data de defunció: 13 d'agost de 1910

Florence Nightingale va ser una infermera i pionera de la sanitat pública. Va ser coneguda com "la dama de la llanterna" per la seva dedicació a millorar les condicions dels hospitals i el tractament dels pacients. Va ser una figura clau en l'establiment de pràctiques d'infermeria modernes i va ser un model a seguir per a moltes infermeres. La seva influència va contribuir a elevar el prestigi de la professió infermera i a millorar la salut pública en general.



ADA LOVELACE

Data de naixement: 10 de desembre de 1815

Data de defunció: 27 de novembre de 1852

Ada Lovelace va ser una matemàtica i pionera en la programació informàtica. És coneguda per ser la primera persona a escriure un algorisme destinat a ser processat per una màquina, sent considerada com la primera programadora informàtica.


TU YOUYOU

Data de naixement: 30 de desembre de 1930

Tu Youyou és una farmacèutica xinesa i investigadora que va rebre el Premi Nobel de Medicina el 2015. És coneguda per haver descobert l'artemisina, un medicament eficaç contra la malaria. El seu treball ha salvat milions de vides i ha estat fonamental en la lluita contra aquesta malaltia. Tu Youyou és un exemple de dedicació i excel·lència en la recerca científica, i el seu descobriment ha tingut un impacte significatiu en la salut mundial.



NADINE GORDIMER

Data de naixement: 20 de novembre de 1923

Data de defunció: 13 de juliol de 2014

Nadine Gordimer va ser una escriptora i activista sud-africana guanyadora del Premi Nobel de Literatura el 1991. Va ser coneguda per les seves novel·les i contes que exploraven les conseqüències de l'apartheid a Sud-àfrica. La seva obra literària va reflectir les injustícies socials i polítiques.




Comentaris

Entrades populars